Domů | Zprávy | Instalatérská pohotovost: Jak reagovat na prasklou stoupáčku | Instalatér24

16 Říjen 2023, 19:43 | PRAHA

Instalatérská pohotovost: Jak reagovat na prasklou stoupáčku | Instalatér24

Prasklá stoupáčka může být stresujícím problémem, ale s těmito radami můžete rychle a efektivně zareagovat na tuto situaci a minimalizovat škody.

1. Uzavřete hlavní vodovodní ventil

Pokud zjistíte prasklinu ve stoupáčce, prvním krokem je uzavření hlavního vodovodního ventilu. Tím zastavíte přísun vody a minimalizujete škody na domě.

2. Vypusťte vodu z potrubí

Otevřete všechny kohouty, abyste vypustili vodu z potrubí. Tím snížíte tlak v systému a minimalizujete riziko dalších škod.

3. Kontaktujte profesionální instalatéry v Praze

Prasklá stoupáčka je problém, který vyžaduje odbornou pomoc instalatéra. Kontaktujte naše profesionální instalatéry v Praze, kteří mají zkušenosti s opravami a výměnou stoupáček.

4. Omezte škody na majetku

Pokud je prasklina způsobená vodou zatékající do domu, snažte se minimalizovat škody na majetku. Odstraňte cenné věci z postižené oblasti a vysušte mokré povrchy.

5. Prevence prasklých stoupáček

Aby jste předešli prasklým stoupáčkám v budoucnu, pravidelně provádějte údržbu a kontrolu vašeho vodovodního systému. Mějte na paměti, že starší stoupáčky mohou být náchylnější k prasklým místům.

6. Kontaktujte Instalatér24

Pokud máte jakékoli pochybnosti nebo potřebujete profesionální instalatérskou pomoc v Praze, neváhejte se obrátit na nás. Jsme zde, abychom vám poskytli rychlou a spolehlivou instalatérskou pohotovost.

Prasklá stoupáčka může být stresujícím zážitkem, ale rychlá a profesionální reakce může minimalizovat škody a rizika. S naší pomocí a radami budete vědět, jak co nejlépe zvládnout situaci a udržet svůj domov v dobrém stavu.